Pokud se zrovna chystáte grilovat s přáteli nebo v rodinném kruhu, řeznictví Landa Vám nabízí široký výběr všeho, co ke grilování budete potřebovat. Základem je samozřejmě čerstvé maso a kvalitní uzeniny z naší výroby. Ke grilování ale také neodmyslitelně patří i čerstvé pečivo, které odebíráme z lokální pekárny.

Řeznictví Landa Vám ke grilování nabízí

  • Vyzrálou hovězí roštěnou pro milovníky steaků
  • Hovězí svíčková z býka českých chovů
  • Vepřové panenky
  • Vepřová krkovice
  • vepřová žebra na gril
  • Kvalitní mleté maso na hamburgery
  • Krůtí a kuřecí maso na steaky
  • Kuřecí křidýlka a stehna
  • Grilovací klobásy

 

A zbývá už jen pozvat rodinu či přátele ke grilu. Přejeme Vám dobrou chuť a pohodu.

 

Pár tipů na grilování navíc

  • Grilujeme pouze v žáru ze sálajícího dřevěného uhlí nebo dřeva, nikdy ne přímo v plameni
  • Na grilování drůbeže a velkých kousků masa je nejlepší gril s víkem: víko odráží sálající teplo a drůbež nebo maso se tak pečou z obou stran.  To je dobré pro pomalé propékání.
  • Snažíme se vždy zabránit odkapávání tuku z opékaného masa nebo uzenin do ohně. Na některých typech grilů to však jde těžko, ale zde výborně pomůžou alobalové misky nebo tácy, které jsou vyráběny právě za tímto účelem. Jsou v nich otvory, takže se vše pěkně griluje a tuk neodkapává do ohně pod roštem.
  • Pokud nemáme jehly na špíz a používáme špejle, tak je napřed pořádně namočíme ve vodě, aby se rychle nepálily.
  • Nejlepší je grilovat maso marinované, které je předem uležené v marinádě. Marináda usnadňuje grilování a masu dodává křehkost a chuť podle koření a přísad, které jsme do ní použili. Marinádu připravujeme vždy čerstvou a z co nejkvalitnějšího oleje. Marinovat maso bychom měli alespoň 4 hodiny, běžně se maso marinuje přes noc před grilováním. Dáváme pozor, aby na povrchu grilovaného masa nebylo suché koření, protože se po chvíli spálí. Takto okořeněné maso je třeba před i při grilování omastit.
  • Pokud chceme zvolit dietnější metodu pro grilování, grilujeme v alobalu. Použít ho můžeme pro maso, uzeniny, brambory i zeleninu.
  • Na hotové grilované maso používáme jiné talíře a prkénka než na syrové maso před grilováním. Při otáčení grilovaného či opékaného masa, klobás nebo uzenin dáváme pozor, abychom je nepropíchli. Nejlepší jsou k tomu určené kleště.